“ІТ-Інтегратор” — найбільший розробник
і постачальник IT-рішень для корпоративного
і державного секторів
в Україні.

28.08.2024

NIST CSF 2.0 – розширюємо компетенції на вимогу актуальних викликів нашого часу

Як і розвиток кіберзагроз, щодня невпинно з’являються нові технології та рішення для захисту. Цей процес безперервний, а тому потребує постійного поглиблення компетенцій фахівцями, які опікуються забезпеченням безпеки ІТ-інфраструктури на всіх рівнях. Ба більше, для таких секторів, як банківська сфера, державні органи, енергетична галузь та підприємства критичної інфраструктури цей розвиток має йти щонайменше на пів кроку попереду за вдосконалення знань та умінь кіберзлочинців, які авжеж в цьому протистоянні «не пасуть задніх».

Тож, як експерти та надійні постачальники послуг з кібербезпеки в Україні, ми не зупиняємось у своєму розвитку і наразі вітаємо наших колег з успішним подоланням чергового професійного рубежу, а саме виконанням усіх вимог на підтвердження кваліфікації NIST CSF 2.0 Lead Implementer.

NIST Cybersecurity Framework 2.0 – це довгоочікувана оновлена версія авторитетного документу від Національного інституту стандартів і технологій США, яка була опублікована 26 лютого поточного року.

NIST Cybersecurity Framework 2.0 – це найпотужніша на сьогодні сукупність кращих світових практик та підходів, що покликані допомогти в організації процесів керування кіберризиками та водночас є своєрідним бенчмарком для визначення рівня зрілості системи забезпечення кібербезпеки. Так, попередня редакція фреймворку була перекладена та адаптована для потреб десятків країн світу, а у Великій Британії навіть визначена як обов’язковий для усіх державних структур Minimum Cyber Security Standard. В Україні цей фреймворк ліг в основу «Вимог з кібербезпеки паливно-енергетичного сектору критичної інфраструктури», введеного в дію Наказом Міністерства енергетики №417 від 15.12.2023 р.

Як показує досвід, для загроз не існує кордонів, тож спеціалісти з кібербезпеки зі всього світу керуються NIST CSF 2.0 для систематизації процесів побудови керування ризиками, запобігання й реагування на інциденти та підвищення загального рівня ефективності використання наявних засобів захисту.

Оскільки вимоги до NIST CSF 2.0 значно доповнили свого «попередника» та наразі максимально відповідають критеріям актуальності викликів нашого часу, можемо стверджувати, що “ІТ-Інтегратор” продовжує тримати першість серед фахівців українського ринку системної інтеграції та професійних ІТ-послуг для бізнесу та держави.

Інші новини

24.09.2024
Створюйте кращі умови для командної роботи
Детальніше
20.09.2024
Розширення горизонтів кібербізнесу: стратегії зростання в Україні
Детальніше
19.09.2024
Роль соціально відповідального бізнесу в підтримці української мови та культури
Детальніше

    Бажаєте

    надіслати

    запит?




    *Політика конфіденційності